recept: Sárgarépás ljutenica, Kifőzde
Sárgarépás ljutenica
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg paradicsom,
2 kg piroshúsú paprika,
40 dkg sárgarépa,
1 dl olivaolaj,
25 g tengeri só


A sárgarépás ljutenica (ajvár) előállításához paradicsomdarálón paszírozd le a paradicsomot, főzd lapos edényben, míg püré sűrűségűvé nem válik.
Add hozzá a sült, hámozott, kicsumázott és a megfőzött répával együtt ledarált paprikát és öntsd nyakon az olajjal.
Tedd bele a sót, rotyograsd kellően sűrűre, és már jöhetnek is az üvegcsék és a dunszt.
Ajánlott fogyasztás: elkészítője nagykanállal, kibicek mokkáskanállal.
Pirított fehér kenyérra kenve, zúzott fokhagymás darált dióval megszórva, testes vörösborral.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: padlizsános ljutenica
 ljutenica

Forrás: Juhász Georgi jóvoltából.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.09.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:11:02 - 1.15)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez