Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
1 kg paradicsom, 2 kg piroshúsú paprika, 40 dkg sárgarépa, 1 dl olivaolaj, 25 g tengeri só |
A sárgarépás ljutenica (ajvár) előállításához paradicsomdarálón paszírozd le a paradicsomot, főzd lapos edényben, míg püré sűrűségűvé nem válik. Add hozzá a sült, hámozott, kicsumázott és a megfőzött répával együtt ledarált paprikát és öntsd nyakon az olajjal. Tedd bele a sót, rotyograsd kellően sűrűre, és már jöhetnek is az üvegcsék és a dunszt. Ajánlott fogyasztás: elkészítője nagykanállal, kibicek mokkáskanállal. Pirított fehér kenyérra kenve, zúzott fokhagymás darált dióval megszórva, testes vörösborral. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|